Wat is diamond painting?

Diamond painting is een relatief nieuwe kunstvorm waarbij afbeeldingen worden opgedeeld in patronen vergelijkbaar met de kruissteek. Kleine, glanzende tegeltjes worden vervolgens op het canvas aangebracht volgens een bepaald patroon. In dit artikel ga ik dieper in op de vraag: ‘Wat is diamond painting?

Wat is diamond painting?

Het klinkt een beetje vreemd en eigenlijk ook zeer exclusief maar diamond painting is een nieuwe manier van ‘tekenen’ waarbij je met behulp van een pincet, zo klein zijn de diamantjes, een canvas doek gaat vullen volgens een bepaald patroon.

10 reden waarom Diamond Painting zo leuk is!

De laatste keer dat ik zo enthousiast was over het speelgoed van mijn kids was tijdens de hoogtij dagen van Rainbow Loom. En nu is er een nieuwe kunstvorm uit waar ik minstens zo enthousiast over wordt. Hier is mijn top 10 waarom ik denk dat Diamond Painting gewoon geweldig speelgoed is:

  1. Het stimuleert creativiteit. Het verzinnen van kleurcombinaties en patronen is erg leuk en zeer creatief. Er zijn oneindig veel kleurcombinaties en patronen om te ontdekken.
  2. Het stimuleert leren. Ik weet niet hoe jij er in staat maar zelfs voor een volwassene is het soms uitdagend om de instructies goed te volgen. Het leert onze kinderen om geconcentreerd het patroon te volgen en ze krijgen een beloning als ze goed hebben op gelet .. een zeer mooi kunstwerk om in de kamer op te hangen of iemand blij mee te maken
  3. Het zet aan tot delen. Niet alleen delen onze kinderen hun gave creaties, ze delen ook de verschillende patronen met elkaar. Alles wat een kind motiveert om andere te helpen is voor mij een applaus waard.
  4. Het is erg uitdagend. Telkens als je een diamond painting hebt gemaakt is er wel weer een ander, meer uitdagend ontwerp om je in vast te bijten. Het blijft uitdagend.
  5. Het geeft zelfvertrouwen. Mijn kinderen springen vrolijk als ze net een nieuw patroon met succes hebben afgemaakt.
  6. Het beloont concentratie en doorzetten. Het is verbazingwekkend hoe enorm volhardend mijn kinderen zijn bij het leren van nieuwe patronen.
  7. Het is een rustige activiteit. Als mijn kinderen bezig zijn met het maken van een ‘schilderij’ dan hoor ik geen kick behalve af en toe een diepe zucht als het doosje met diamonds omgaat :).
  8. Er is geen elektriciteit nodig. Ik moet toegeven dat ik een beetje nostalgisch ben inzake speelgoed dat geen elektriciteit nodig heeft en al helemaal speelgoed dat zo tot de verbeelding spreekt als Diamond Painting.
  9. Het is goedkoop. Vergeleken met iPhones, Playstations en andere techtoys is Diamond Painting geen aanslag op je portemonnee.
  10. Diamond Painting stimuleert de creativiteit.

Zo veel patronen, zo veel kleurcombinaties.

De paintings zijn juweeltjes voor het oog. Kijk gewoon eens naar deze prachtige foto’s.

Wat is diamond painting?
Tagged , ,