Over ons

Met diamond painting maak je een schilderij met allemaal gekleurde ‘kristallen’ steentjes. Sommige mensen noemen dit ook wel borduren met steentjes en het is vergelijkbaar met schilderen op nummer. Op het doek staat het patroon aangegeven zodat je goed kunt zien waar je de steentjes moet leggen.

Hoe werkt diamond painting?

Wanneer je een diamond painting pakket bestelt krijg je een pakket geleverd waarin alle materialen zitten die je nodig hebt voor het maken van een fantastisch, briljant schilderij. Je kunt dus direct aan de slag.

Het is handig om je gekleurde steentjes goed te sorteren in een sorteerdoosje. Je kunt het beste de vakjes ook nummeren. Pak daarna het canvas. Hierop vind je het patroon en met een lijm- of kleeflaag. Daar is een folie over gelegd om het te beschermen.

Zorg voor een vlakke ondergrond en bekijk aan welke kant van het patroon je wilt beginnen. Als je rechtshandig bent is het verstandig om linksboven te starten. Haal een dan hoekje van de beschermfolie los en klap dat om. Bekijk welke kleuren je nodig hebt en leg alvast klaar. Begin met een kleur en leg deze in het meegeleverde bakje. Zo kun je overzichtelijk werken.

Plaats met behulp van het pincet de steentjes 1 voor 1 op de juiste plaats zoals aangegeven op het canvas. Wanneer je wilt wisselen van kleur kun je u vanuit het bakje de steentjes makkelijk in een zakje of een opbergdoosje terugstoppen. De bakjes hebben in de regel een soort trechtertje waarmee je ze makkelijk kunt overschudden.

Druk de steentjes af en toe goed aan zodat deze mooi strak en netjes tegen elkaar aanliggen. Stap voor stap vul je het patroon met de gekleurde steentjes tot het diamond painting compleet is.

Tip 1
Het werkt sneller om de steentjes per kleur te leggen ipv per rij maar natuurlijk mag je het rustig aan doen.

Tip 2
Haal steeds een klein stukje van de folie los. Zo zorg je ervoor dat de lijmlaag goed blijft en niet vervuilt met stof. Vervuiling heeft een negatieve invloed op de kleefkracht van de lijmlaag.

Handige tools bij diamond painting

Bij het maken van een diamond painting schilderij kun je gebruik maken van handige hulpmiddelen zoals opbergdoosjes voor het sorteren van de steentjes. Als je ’s avonds wanneer het donker en dus het patroon minder goed ziet dan raden wij een daglichtlamp aan. Hierdoor krijg je geen vermoeide ogen en kun je het patroon goed zien.

Diamond Painting Goedkoop (DPG) is officieel verkooppunt van Diamond Painting producten van o.a. Crystal Art en Diamond Dotz.

Ben je al helemaal enthousiast van de mogelijkheden van Diamond Painting? Bestel dan snel je eerste artwork. Wij verzenden gratis vanaf 50 euro dus bestel het samen met je buurvrouw en bespaar!

Waarom vinden wij Diamond Painting zo leuk?

Diamond painting is een relatief nieuwe kunstvorm waarbij afbeeldingen worden opgedeeld in patronen vergelijkbaar met de kruissteek. Kleine, glanzende tegeltjes worden vervolgens op het canvas aangebracht volgens een bepaald patroon. In dit artikel ga ik dieper in op de vraag: ‘Wat is diamond painting?’

10 redenen waarom Diamond Painting zo leuk is!

De laatste keer dat ik zo enthousiast was over het speelgoed van mijn kids was tijdens de hoogtij dagen van Rainbow Loom. En nu is er een nieuwe kunstvorm uit waar ik minstens zo enthousiast over wordt. Hier is mijn top met 10 redenen waarom ik denk dat Diamond Painting gewoon geweldig speelgoed is.

Diamond Painting Goedkoop

Bij ons kun je terecht voor aan de ene kant zeer goedkope en voordelige diamond painting producten maar natuurlijk ook voor de exclusievere merken. Voor elke portemonnee hebben wij wel een artikel. Wij vinden het belangrijk dat we voor elke beurs een diamond painting product op voorraad hebben.

Met vriendelijke groet,


Remo Natali
06 200 17 111