Diamond Painting Tips & Trucs

In dit artikel geef ik divers tips en trucs bij het werken met Diamond Painting.

Ik werk zelf nu enkele maanden aan deze nieuwe hobby en ik wil een aantal tips en trucs met jullie delen. Ik hoop dat je er wat aan hebt en het ook voor jou gaat werken om extra veel plezier te hebben met diamond painting.

En aarzel niet om een berichtje achter te laten als je nog hulp nodig hebt of zelf een geweldige tip hebt.

Diamond Painting Hacks

Diamond Painting Sealer
Ik kan dit product zeer aanbevelen en al helemaal als jij jouw mooie diamond painting in de keuken ophangt. Tijdens het koken komt altijd erg veel stoom vrij. Dat geld overigens ook voor het douchen en als jij een painting in de hal hebt hangen waar de douche op uitkomt .. denk er dan over om een sealer te gebruiken. De sealer kun je ook gebruiken op de kaarten en stempels als je weet dat ze lange tijd in het zicht blijven. Met een diamond painting sealer voorkom je dat de diamantjes van het canvas of karton afspringen. Je hoeft je geen zorgen te maken over de schittering van de diamantjes, die blijft gelijk als je de sealer gebruikt zoals is voorgeschreven dus met behulp van een dunne kwast en niet te veel sealer tegelijkertijd. Denk eraan om het ‘te veel’ altijd te verwijderen met een zachte doek.

Diamantjes die aan elkaar vastzitten
Als je merkt dat diamantjes aan elkaar vastzitten dan kun je 2 dingen doen om ze uit elkaar te halen. Spoel ze af in lauw warm water en droog ze goed af met een papieren handdoekje of leg ze in een bakje en druk er met een ander bakje op om ze zo los te breken.

Niet leesbaar
Als je de tekens op het canvas niet goed kunt zien maak dan gebruik van een vergrootglas met een lamp erop of maak een foto en vergroot het beeld dan op je scherm. We hebben ook pennen met een verlichting de collectie.

Voor je begint
Zodra je jouw painting krijgt hevel de diamantjes dan meteen over in de ziplock zakjes die er worden bijgeleverd of regel je eigen zakjes in een maat die jij prettig vindt. Let erop dat je de correcte kleurcode doorgeeft. Je kunt ook gebruik maken van afsluitbare bewaar boxjes.

De folie
Haal nooit de plastic beschermlaag van het canvas af voordat je klaar bent met het kunstwerk. Als je de folie te vroeg verwijdert kan dat tot gevolg hebben dat het canvas of karton vervuild raakt met stofdeeltjes, haren of etensresten.

Snel werken
Je kunt een multi diamant pincet gebruiken om het aanbrengen van de diamantjes te versnellen bij grotere oppervlaktes in de zelfde kleur. Als je het bakje rustig schudt zul je zien dat de diamantjes netjes op een rij komen te liggen. Denk erover om ook een rubberen antislip koker over je pen te plaatsen voor meer comfort.

Werken vanuit een palet
Maak gebruik van een palette bakje met daarin meerdere deelbakjes in verschillende kleuren. Let erop dat je ze goed codeert want er zijn meer dan 300 verschillende kleuren.

Tot zover deze eerste diamond painting tips en trucs. Heb jij andere uitstekende tips, trucs of vragen? Laat het mij weten of laat hieronder een bericht achter.

Maak plezier en tot de volgende keer,

Nathalie

Tagged

Geef een antwoord